gruppe-forb2

Aukande interesse for elektro blant jenter

I år har Emily, Emilie og Sara valt YFF og energimontørfaget som gjerne er typisk val for gutar. Vi ser også frå utdanningsval aukande interesse for elektro blant jenter.
Det er og viktig med tett samarbeid med bedrifter allereie i vg1 klassane slik at elevane får tidleg innblikk i dei forskjellige fagområdane.

trejenter

Her har vi fått besøk av André og Jøran frå Sunnfjord Energi/BKK der elevane får prøve klatring i stolper og ned firing. Samtidig har elevane moglegheit å snakke med montørane for å få betre innblikk i yrket.
Mo og Øyrane vgs. satsar på tett samarbeid med bedrifter helt frå starten, det er og viktig å få elevane på utplassering i bedrift allereie på vg1, seier faglærar på elektro Trond Sunde.