Foredling av kjøt

Foredling av kjøt

Grunnleggjande praktisk kurs for dei som ønskjer å etablere eiga bedrift. Kurset er eit samarbeid med Kompetansenavet Vest og går over tre heile dagar.

Oversikt

  • Maks. deltakerantall: 4
  • Kurslengde: 24 timer
  • Kompetansebevis: Kursbevis for gjennomført kurs i foredling av kjøt
  • Kontaktperson: elisabeth.vintermyr@vlfk.no, tlf 57 63 73 49

Kursinnhold

  • Gjennomgang av maskiner og anna teknisk utstyr 
  • Hygiene, avfallshandtering og internkontroll
  • HACCP rutinar/mattryggleik
  • Mørning og modning av slakt
  • Parterings- og utbeiningsteknikkar på lam, svin og kalv, med fokus på kvalitet, bruksområde og utbytte.
  • Tillaging av biffar, steiker, grytekjøt, sosekjøt, fårikål, malekjøt, pølsedeig
  • Pølseproduksjon
  • Rutinar for reingjering og vask
  • Salting, tørking, røyking, frysing og lagring 
  • Emballering med tillaging av etikett, pris, haldbarheit og sporbarheit

 

Kursmateriell: Mattilsynet sine krav til kjøtproduksjon og eigeproduserte kompendium.